Gyors mézeskalács
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 125 g barnacukor
- 2-3 ek méz
- 0,5 tk őrölt gyömbér
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 350 g liszt
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk szódabikarbóna
- 125 g sütőmargarin
- 400 g paradicsom (konzerv)
- 2 gerezd foghagyma
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Öntsünk mindent egy nagy tálba - a margarint érdemes megolvasztani előtte - , és keverjük jól össze addig, amíg egy nagy, gyúrható tésztatömböt nem kapunk. Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra, és szaggassuk ki a formákat. Rendezzük tepsibe, és tegyük a sütőbe. 150°C-on, légkeverés módban 8-10 perc alatt megsül.
Tipp:
Mielőtt betesszük a sütőbe, nyomhatunk a tetejébe magvakat díszítésként, de ha jobban szeretitek sütés után a hagyományos módon kidíszíteni, az előző számban található receptemhez írtam egy jó cukormázreceptet is.
Vélemény:
Nekem ez a kedvenc mézeskalács-receptem, mert sokkal egyszerűbb mint a többi recept, de ugyanazt az élményt adja. Előnye hogy nem kell hozzá tűzön melegíteni a hozzávalókat, és hogy nem kell fél napig pihentetni.